Maleri til stue

Maleri til stuen

Når du skal vælge et maleri til din stue, kan det have mange funktioner. Det kan være et lille maleri over en skænk, eller et stort maleri over sofaen. Det kan også være et maleri i en hyggekrog med en lænestol, hvor maleriet samler og giver stemning. Hvad maleriet skal kunne, og hvilken stemning, du vil have i din stue. 

Stort maleri til stuen

I en stue placeres de store malerier oftest over enten sofaen eller spisebordet. Der hvor de store malerier er placeret, er det også oplagt at hænde de store malerier. 

I en stue er der flere funktioner. Du kommer gående til maleriet, men i stuen vil du ofte sidde ned, når du betragter maleriet. Det har en betydning for, hvor højt, du skal hænge maleriet. 

læs mere om mine store malerier her

 Maleri til stue

Maleri over spisebordet i stuen

Et oplagt sted i stuen, at hænge et stort maleri, er over spisebordet. Et spisebord er ofte placeret lidt inde i rummet eller op af en væg. Et stort spisebord er en stor flade i stuen, og det er oplagt at give bordpladen et mere levende modspil i form af et maleri. Spisebordet er ogå her man samles og sidder med familie og venner, så der må godt være en levende energi. Hvis spisebordet i stuen er placeret ud fra en væg, kan det være flot med et stort kvadratisk maleri for enden af bordet. Hvis spisebordet er placeret på langs med væggen, vil et aflangt maleri oftest fungere bedst, da det vil harmonere flot med bordets linjer. 

 Maleri til stue

Maleri over sofaen i stuen

Det største maleri du har i hjemmet er ofte i din stue over sofaen. Det er oftest her vi hænger hjemmets hovedværk. Vi bruger mange timer i sofaen, og det er her, det er vigtigst, at det føles hyggeligt at sidde om aftenen. Derfor er det også vigtigt, at et maleri over sofaen i stuen fungerer i flere typer belysning. Det skal både se flot ud i dagslys, og når solen går ned og lamperne tændes. I stuen har vi ofte et mere gult lys i lamperne, og det har en betydning for, hvordan farverne i maleriet ses. 

Over en sofa skal et maleri ikke hænge så højt, da maleriet skal placeres, så det hører til møblerne det omgives med. Du kan læse mere om hvordan du i din stue placerer et maleri over en sofa på linket nedenfor. 

Se mere om hvordan du vælger et maleri over sofa her

 Maleri til stue over sofa

Maleri til stue

Farverige malerier til stuen

Hvor farverige malerierne i stuen skal være er en smagssag. Nogle kan lide, at der er skruet helt op for farverne, og andre foretrækker, at farverne er mere nedtonede. I mine malerier, er baggrunden ofte meget rolige og nedtonede i farverne, hvor abstraktionerne har mere dynamik. Det giver et roligt udtryk, som passer flot med den nordiske indretning, som mange her i Danmark foretrækker, med toner fra naturen i hvid, grå, brun og beige toner. Min inspiration er naturen, og jeg er vild med de rolige jordfarver. I mine malerier er der ofte blandet lidt gul i baggrundsfarven. Det gør maleriet lidt varmere og det føles lidt, som om solen altid skinner på det. Det modvirker, at baggrunden vil se blålig ud, når der er koldt lys i rummet. Læg fx mærke til, at dine hvide vægge i noget lys virker blålige og i andet lys lidt gule. Det er den virkning, som jeg aktivt arbejder med i mine farver, når jeg maler et maleri. Et maleri skal nemlig føles godt at bo sammen med, og specielt de store malerier er med til at sætte hele stemningen i stuen. 

 Maleri til stue

Mørke eller lyse malerier i stuen? 

Skal man vælge mørke eller lyse malerier i stuen? Ja det kommer helt an på hvilken stemning du søger. De mørke samler rummet, skaber hygge, og kan give lidt hulefornemmelse i stuen, hvor de lyse malerier understreger lyset, letheden og åbner op i rummet. 

De meget mørke malerier er ofte flottest på lyse vægge. Dog skal man passe på med at placere et meget mørkt maleri på en helt hvid væg, da kontrasten kan blive meget hård. Her kan det være flot, med fx en beige eller grå væg, da det gør udtrykket mere blødt. 

De lyse malerier kan være super flotte på både lyse og mørke vægge i stuen. På mørkere vægge, vil vægfarven fungere som en form for ramme, og gøre at maleriet træder mere frem i stuen. Hvis du væger et maleri med en hvid baggrund på en hvid væg, vil maleriet blive mindre dominerende, og det kan være en idé, at vælge at gå op i størrelse, hvis man vil have maleriet til at træde mere frem. 

  

Maleri til stue
Maleri til stue