Store malerier over sofaen

Hvordan vælger man et stort maleri over sofaen?

Stuen er ofte hjørnestenen i familiens samvær. Sofaområdet skal være en hyggelig, indbydende oase, hvor familien kan være sammen, eller hvor man bare kan slappe af efter en lang arbejdsdag. Et maleri over sofaen er med til at sætte stemningen og farver.

Når du skal have et nyt maleri, betyder det meget, hvilken størrelse maleriet har i forhold til møbler og pladsen på væggen. Er du i tvivl om hvilken størrelse maleri, der passer bedst over din sofa, så er her et par tips at gå efter. Husk at det bare er guidelines. Hvis du kan se, at noget andet passer bedre over din sofa, så gør endelig det.

Man har for det meste en større vægplads bag sofaen, og mange vælger derfor at købe et stort maleri til denne plads. Det er ofte over sofaen at man placerer hovedværket i hjemmet, så det er en god idé, at bruge lidt ekstra kræfter på at vælge netop dette maleri.

Store malerier over sofa. Stort maleri 

Hvor stort maleri skal man hænge over sofaen?


Mange vælger et stort maleri over sofaen. Det ser pænest ud, hvis maleriet hænger centreret over sofaen eller det flugter en linje som fx kanten på en sofapude. Der skal gerne være lidt luft på hver side af maleriet, så maleriet syner mindre end sofaen.

Du kan vælge alle formater. Det kan være kvadratisk, et maleri der fylder mest i højden (vertikalt) eller et der fylder mest i bredden (horisontalt). Malerier der fylder mest i bredden kaldes også horisontale aflange malerier. De malerier er dem der er nemmest at placere over en sofa, da linjerne på maleriet her passer flot med linjerne i sofaen. Noget aflangt over noget aflangt ser ofte harmonisk ud.

Jeg har tre størrelser af malerier, der passer perfekt til over sofaen:

Malerier 110x180 cm – er malerier der passer til den store sofa

Malerier 100x150 cm passer til den mellem sofa (her kan du ofte også vælge malerier på 110x180 cm, hvis du ønsker et maleri, der dominerer mere).

Malerier 70x130 cm passer til den lille sofa, eller hvis du har meget lav loftshøjde.(her kan du ofte også vælge malerier på 100x150 cm, hvis du ønsker et maleri, der dominerer mere). 

Hvis du har helt særlige mål, er det også muligt at få malet et maleri på bestilling.

 

Store malerier over sofaen

Hvor højt skal et maleri hænge over sofaen?

Man plejer at sige, at hvis det er et område hvor du sidder ned som fx sofaen, så bør maleriet placeres så man har et godt udsyn til det. Vinklen er en anden, når man sidder og ser et maleri end når man står. Et maleri i en gang skal derfor typisk hænges højere end et maleri over sofaen.

Ofte ser det flot ud, hvis den nederste kant af maleriet er ca. 15-20 cm over sofaens ryglæn. Dette er uanset om du har ekstra højt til loftet, da man gerne vil have en fornemmelse af, at maleriet hænger sammen med sofaen og møblerne omkring. Man laver oftest en lille oase med møbleringen, så det bliver et sofa-område. Hvor fx et tæppe får sofabord og sofa til at blive forenet bedre.

  

Hvor langt skal sofaen stå fra væggen?

I stedet for at rykke maleriet højere op på væggen, kan du skabe mere luft til maleriet ved at rykke sofaen 10-20 centimeter væk fra væggen. Det vil ofte være nok til at give en luftig fornemmelse. Det kan måske virke lidt mærkeligt, men det giver følelsen af mere plads, og så er det faktisk rart ikke at sidde helt op af en væg.

Med hensyn til farver og udtryk, så er det en smags sag, og der synes jeg, at det vigtigste er, at man vælger et maleri, som man holder af. De fleste har en sofa i grå, blå eller beige nuancer, og til det kan de fleste farver fungere. Det er maleriet, der skaber liv og stemning, så tænk på om maleriet skal skabe lys, eller være mørkere groundet for mere hygge. Skal farverne være dominerende eller mere afdæmpede?

 

Se maleriet over din sofa

Vælg to til tre malerier på min hjemmeside, og send mig et foto af din stue med størrelsesmål på din sofa og højden til loftet, så kan jeg på computeren sætte et eller flere malerier ind digitalt på din væg, så du kan få en fornemmelse af, hvordan det vil se ud med maleriet hjemme hos dig.

 Hvis du bor i nærheden af København, kan du også låne et eller flere malerier hjem på prøve.

 Hvis du bor på Fyn eller Jylland, så skriv til mig og hør, hvornår jeg kører til dit område. Så kører jeg gerne forbi dig, så du kan se malerierne hjemme.

 

Kontakt mig her

 

Stort maleri over sofaen