Atelier østerbro københavn galleri kunstgalleri

Hvordan foregår det, når man besøger en kunstners atelier?

Det er anderledes at besøge en kunstners atelier end et kunstgalleri. I et kunstgalleri er der altid en flot udstilling og en gallerist, til at præsenterer kunsten. Når du besøger en kunstners atelier, er der ikke altid udstillet malerier på væggene. Det er her malerierne bliver skabt, så du møder nok kunstneren i gang med at male. Du har mulighed for at opleve processen, se halvfærdige værker og opleve stemningen i atelieret med musikken kørende og rod i hjørnerne. Hos mig står de færdige malerier lænet op af væggen og det er muligt at bladre i dem og høre min passionerede historie om malerierne. De fleste kunstnere er glade for at fortælle deres historie, og jeg plejer at sige, at du helst skal sætte en halv time af til et besøg, for når snakken går, så løber tiden.

 

Køb kunst direkte hos kunstneren

Der er ingen forventning om at man køber noget ved besøg i atelieret. Man kan sagtens bare være nysgerrig og komme og få et indblik i kunstnerens arbejde. Det at vælge det helt rigtige maleri kan tage tid og man skal måske se flere atelierer og gallerier, før der besluttes hvilken kunstner, man vil købe et værk fra.

I mit atelier er det muligt at købe malerierne direkte hos kunstneren. Du er også velkommen til at låne et eller flere værker med hjem, og prøve at se hvordan det ser ud hjemme hos dig. Det kan være rart at bruge et par dage på at mærke efter om det er det helt rigtige, og se hvordan maleriet forandrer sig med lyset. Jeg har også malerier udstillet i gallerier i både Danmark og udlandet. For at se de malerier, skal du kontakte gallerierne, jeg samarbejder med, og søge på deres hjemmesider. Malerier der sælges i gallerierne, kan du ikke se på min hjemmeside eller i mit atelier.

Ofte vil der være få kunder på besøg i atelieret samtidig. Hvis du vil være sikker på at være alene, og at der er god tid, så book en tid til fremvisning. Hvis du er typen, der har det bedst med, at der er mange mennesker, så du mere anonymt kan gå og kikke og bladre i malerierne, så tilmeld dig mit nyhedsbrev eller følg mig på Instagram eller Facebook, så bliver du inviteret med, når vi et par gange om året inviterer til Open Studio arrangementer i atelieret.

Jeg deler atelier på Østerbro i København med kunstnerne Cecilie Westh og Christina Julsgaard.

 

Atelier No3
Århusgade 3
2100 København Ø
 
Se mine åbningstider og kontaktinfo her