VÆGMALERI

FÅ MALET KUNST DIREKTE PÅ VÆGGEN MED VÆGMALERIER

Et vægmaleri er et stedsspecifik maleri malet direkte på væggen på bestilling. Jeg kan male på alt fra vægge, lofter, søjler, over hjørner, møbler mm. Jeg maler både store vægmalerier og mindre elementer i private hjem og har udført opgaver på hospitaler og for både store og små virksomheder. Jeg kan male kunst på væggen som et stort selvstændigt vægmaleri, men kan også bare male mindre detaljer, hvor jeg fx maler på væggen ud fra et maleri. Det meste er muligt.

Når jeg maler direkte på væggen, giver det altid et meget let og luftigt udtryk. Rummet bliver levende i udtrykket, og man kan påvirke stemningen med hvilken farve væggen er malet som baggrund for kunsten. Du skal dog være opmærksom på, at mørke vægge vil skabe visse begrænsninger i mit kunstneriske udtryk, da jeg arbejder med lys og skygge. 

Nogle af mine kunstneriske detaljer kræver, at de bliver malet på en vandret flade, da jeg bruger meget væske, derfor vil vægmalerier blive lidt anderledes end mine malerier malet på lærred. Et vægmaleri er også altid mindre detaljeret og mere luftigt i udtrykket. Jeg maler aldrig en hel væg, og benytter empty space aktivt i mit udtryk. Min kunst er flot både på en hvid og en farvet væg. Jeg maler både i private hjem, institutioner og virksomheder.

Du kan finde mere inspiration til indretning med moderne kunst.  

Hvis du ønsker et tilbud på vægmaleri, så send mig en mail på studio@rikkedarling.com

 

Send mig et foto af væggen og skriv væggens mål samt eventuelle tanker om udtryk. 

KONTAKT MIG
Vægmaleri Restaurant Geranium kunstner Rikke Darling

VÆGMALERIER I VIRKSOMHEDER

Du kan her læse mere om mine kunst i virksomheder hvor jeg udsmykker virksomheder med både vægmaleri og malerier på lærred.  Jeg har malet vægmalerier i virksomheder, på hospitaler, i restauranter og på hoteller. I er velkommen til at kontakte mig for at få et uforpligtende tilbud.

KONTAKT MIG

VÆGMALERIER RESTAURANT GERANIUM

Restaurant Geranium er i vinteren 2022 blevet dekoreret med vægmalerier. Jeg har malet på vægge og søjler, over hjørner og lofter. Et organisk levende udtryk, om naturens sammenhængskraft.

Planter som deres signaturplante geranium og den vilde gulerod er malet på væggen i et let og luftigt udtryk, hvor de svinger sig rundt over væggene sammen med insekter som edderkopper, bier, myrer, sommerfugle og græshopper.

Vægmalerierne i restauranten er en eventyrlig fortælling om samspillet mellem insekter og planter, om vigtigheden af biodiversitet og om hvordan alt levende på jorden er uløseligt forbundet i et komplekst universelt mønster. Se flere fotos på Restaurant Geranium

Klik på foto og se videoen om vægmalerierne på Restaurant Geranium

VÆGMALERIER PÅ HOSPITALER

(Psykiatrisk Center Rigshospitalet, Odense Universitetshospital og Ungepsykiatrisk Center Glostrup)

Jeg har malet vægmalerier og malerier på fire fire hospitaler i Danmark. Jeg har malet kunst i psykiatrien - på de Psykiatriske Centre, hvor der er ekstra fokus på indretningen, og det kunsten kan gøre for vores velbefindende. Mine former trækker opmærksomheden. De er legende og lette og sætter gang i fantasien. Mine abstrakte former tager udgangspunkt i naturen, hvor forgreninger bugter sig og farverige elementer lyser op. Med vægmaleri, kan jeg bryde rammerne og maleriet går til tider hen over hjørner og lofter. Maleriet bliver integreret i rummet på en let og levende måde, og i fantasien, kan man lade formerne udvide sig og bugte sig videre over fladerne. 

Mine kunstprojekter på hospitalerne betyder meget for mig. Jeg nyder at kunne gøre en lille forskel, for mennesker, der står i en svær tid i deres liv. Det er dejligt at være med til at gøre deres omgivelser smukkere og skabe en opløftende stemning i de hvide hospitalsrum. I flere af mine kunstudsmykninger har patienterne været inddraget i processen, og det har været interessant at høre deres betragtninger i forhold til kunsten. Når der er tunge tanker og meget at tumle med, er det vigtigt, at kunsten er behagelig og ikke virker intimiderende. Maleriet skal virke opløftende og positiv. Med vægmaleri, har jeg mulighed for, at skabe mere luft og lethed i udtrykket. Vægmaleriet integrerer kunsten levende i rummet, og særligt på et hospital, hvor der er mange skilte og ting, der står rundt omkring, er det vigtigt at maleriet giver ro og tilpasser sig omgivelserne. 

Skal dit hospital have malet vægmalerier? så kontakt mig for et tilbud. 

KONTAKT MIG
 • Vægmalerier på hospital Rigshospitalet Psykiatrisk Center

  RIGSHOSPITALET

  Maling af vægmaleri på Rigshospitalet psykiatrisk Center Afd. 0. Vægmaleri i indgangspartierne og på gangene ved indgangen.

 • Vægmaleri Odense Universitetshospital

  ODENSE UNIVERSITETSHOSPITAL

  Vægmaleri på Odense Universitetshospital psykiatrisk Afdeling.

 • Vægmaleri Glostrup hospital Psykiatrisk afdeling

  GLOSTRUP HOSPITAL

  Vægmaleri på Glostrup Ungepsykiatrisk Afdeling.

VÆGMALERI ODENSE UNIVERSITETSHOSPITAL

I 2021 fik Odense Universitetshospital malet vægmalerier på Psykiatrisk Center Afd. 202.

Afdelingen ville have malet kunst i indgangspartiet, på gangene og i opholdsstuen, så der blev skabt en mere hyggelig stemning end de hvide vægge kunne byde på. Hovedværket blev malet i opholdsstuen, hvor væggen bag sofaerne først blev malet i en lys blå/grøn farve, hvorefter abstrakte former snor sig over væggen. Enkelte elementer spredes og males på søjler og andre vægge i rummet. Indgangepartiet, fik også et blå/grønt vægstykke med abstrakt kunst, som skulle skabe stemning og være med til at markere, at man går ind på afdeling 202.

Vægmalerier Odense Universitetshospital 2021

Indgangsparti Afd. 202

Detalje fra vægmaleri

Opholdsstue

Pris på vægmaleri

HVAD KOSTER ET VÆGMALERI?

Skal der males mindre elementer direkte på væggen, vil prisen typisk ligge under 10.000 kr. Ved lidt større vægmaleri-elementer skal du forvente en pris på 10.000,- og opefter. Skriv til mig med en beskrivelse af projektet og foto af væggen, så sender jeg dig en pris.

Jeg udfører opgaver i hele landet påde i private hjem og i virksomheder. Skal opgaven udføres langt fra København, vil der være udgifter til kørsel. 

Jeg giver altid en fast pris og en idé-skitse, som du skal godkende inden udførelsen. 

Hvis vi bliver enige om, at væggen inden udførelsen af vægmaleriet skal have en bestemt farvetone, kan det være en god idé, at gøre det inden jeg kommer. Så er væggen tør, og klar til at der bliver malet kunst på. Jeg har ikke nogen krav til vægfarve. En lys vægfarve giver et meget let udtryk, hvor en mørkere vægfarve, kan være med til at skabe stemning og give en spændende kontrast til kunsten. Jeg hjælper gerne med rådgivning til vægfarve, hvis væggen skal malet inden vægmaleriet bliver malet.

VÆGMALERI I TÅRN

VÆGMALERI I SOVEVÆRELSE