VÆGMALERI

VÆGMALERIER

TIL VIRKSOMHEDER & PRIVATE HJEM

Jeg maler både vægmalerier i virksomheder, offentlige institutioner og i private hjem. Jeg maler både helt store vægmalerier, samt mindre malede elementer på væggen.

Hvis du ønsker et tilbud på Vægmaleri til din virksomhed eller i dit hjem.

Ring til mig på 28911998

Send mig en mail på studio@rikkedarling.com

Tag gerne et foto af væggen. Skriv hvor stor væggen og beskriv hvad din idé er, så laver jeg en uforpligtende skitse og beregner en pris på projektet.

Prisen på et vægmaleri afhænger nemlig både af størrelsen på vægmaleriet og stilen, da meget komplekse malerier tager længere tid end de mere enkle.

Når jeg maler vægmalerier, kan du selv være med til at komme med ønsker til farver og elementer. Hvis du har nogle specifikke ønsker, så sig gerne til. Hvis du ikke har specifikke ønsker, kommer jeg med et bud på et vægmaleri, der vil kunne passe til væggens mål og farverne i rummet.

KONTAKT MIG
Vægmaleri Restaurant Geranium kunstner Rikke Darling

VÆGMALERI I VIRKSOMHEDER

Jeg har malet vægmalerier i virksomheder, restauranter, klinikker og på hospitaler. Min stil er ren abstrakt eller mere botanisk. Jeg maler både på hvide og på farvede vægge.

Jeg elsker at sætte det sidste præg på smukke lokaler som fx i Restaurant Geranium i København, men jeg har også en stor forkærlighed for at udsmykke fx hospitaler, hvor jeg med vægmaleriet kan gøre slidte hvide vægge til små kunstneriske oplevelser for både indlagte og personale.

Du kan her læse mere om mine kunst i virksomheder hvor jeg også udsmykker virksomheder med kombination af vægmaleri, malerier på lærred og austikplader. 

I er velkommen til at kontakte mig for at få et uforpligtende tilbud.

KONTAKT MIG

VÆGMALERI PÅ RESTAURANT GERANIUM

Jeg har i 2022 malet vægmalerier i restaurant Geranium.

At skabe kunst til en restaurant, som selv skaber stor madkunst er en ære. Restaurant Geranium kontaktede mig, da de var den anden bedste restaurant i verden, og sommeren efter blev de kåret til verdens bedste restaurant.

Det var vigtigt for mig, at kunsten skulle passe til både omgivelserne, madens visuelle udtryk, restaurantens værdier, og ikke mindst, så skulle det føles helt rigtigt, når man sidder i restauranten og nyder sin middag. Alle sanserne er i spil, når man spiser på en michelinrestaurant. Det handler ikke kun om maden, men også om stemningen, det visuelle indtryk, dufte og lyde. Alt skal gå op i en højere enhed. Når de smukt komponerede retter strømmer ind i et magisk flov - det hele føles rigtigt. Kunsten på væggene skal ses og mærkes, men må ikke overdøve sanserne.

Maden på restaurant Geranium er i høj grad plantebaseret. Urterne er plukket i en vilde danske natur, og kokkene går op i biodiversitet og naturens sammenhængskraft og det er helt i tråd med mine egen visioner i kunsten. Naturen er vores vilde madkammer, som vi skal respektere. 

Restauranten har et let og lyst nordisk look med store hvide vægge, træ og sten. Alt er let, lyst og enkelt. Kunsten skulle sno sig op af vægge og søjler og rundt om hjørner og lofter. Med et vægmaleri, har maleriet ingen rammer. Vi skulle have væggene til at få liv på de hvide flader. Grønne grene, rødder og vilde urter, snor sig over vægge. Det summer af liv med insekter som bier, myrer og edderkopper, der bygger deres spind. 

Klik på foto og se videoen om vægmalerierne på Restaurant Geranium

Pris på vægmaleri

HVAD KOSTER ET VÆGMALERI?

Mål din væg op og skriv til mig med en beskrivelse af projektet og foto af væggen, så laver jeg helt uforpligtende en skitse til dig med en fast pris på vægmaleriet.

Jeg udfører opgaver i hele landet både i private hjem og i virksomheder. Skal opgaven udføres langt fra København, vil der være udgifter til kørsel. 

Jeg giver altid en fast pris og en idé-skitse på vægmaleriet, som du skal godkende inden udførelsen. 

Hvis vi bliver enige om, at væggen inden udførelsen af vægmaleriet skal have en bestemt farvetone, kan det være en god idé, at gøre det inden jeg kommer. Så er væggen tør, og klar til at der bliver malet kunst på. Jeg har ikke nogen krav til vægfarve. En lys vægfarve giver et meget let udtryk, hvor en mørkere vægfarve kan være med til at skabe stemning og give en anden kontrast til kunsten (kik eventuelt på mine malerier for inspiration). Jeg hjælper gerne med rådgivning til vægfarve, hvis væggen skal males inden vægmaleriet bliver malet.

Vægmalerier indendørs og udendørs

Jeg maleri vægmalerier både indendørs og udendørs. Indendørs maler jeg vægmaleriet med akrylmaling. Hvis der skal males på et badeværelse eller i et køkken, blander jeg et malemedie i malingen, som gør den mere slidstærk og kan tåle høj fugt, på samme måde som, når man vælger en mere højglansmaling for bedre vaskbarhed. Hvis der skal males udendørs, kommer det an på hvilket materiale, der skal males på. Hvis det er træ, vil malingen blive påført klar lak som et afsluttende beskyttende lag. Udendørs vægmalerier kalder man også for murmalerier og gavlmalerier.

Skal du have malet et vægmaleri, så kontakt mig.

VÆGMALERI PÅ HOSPITALER

Jeg har malet vægmalerier på tre hospitaler i Danmark.

KONTAKT MIG
 • Vægmaleri Odense Universitetshospital

  Vægmaleri: Odense Universitetshospital

 • Vægmaleri Ronald McDonald House

  Vægmaleri: Ronald McDonald House (Rigshospitalet)

 • Vægmaleri Glostrup hospital Psykiatrisk afdeling

  Vægmaleri: Hvidovre Hospital

 • Vægmalerier på hospital Rigshospitalet Psykiatrisk Center

  Vægmaleri: Rigshospitalet

VÆGMALERI PÅ ODENSE UNIVERSITETSHOSPITAL

I 2021 lavede jeg et stort kunstprojekt på Odense Universitetshospital, hvor jeg indrettede en psykiatrisk afdeling med kunst. Jeg malede i indgangspartiet, gangarealer, krearum og opholdsstue.

Vægmalerier Odense Universitetshospital 2021

Indgangsparti Afd. 202

Detalje fra vægmaleri

Opholdsstue

Vægmaleri Ronald McDonald Huset på Rigshospitalet i København

I sommeren 2023 malede jeg vægmaleri i Ronald McDonald Huset på Rigshospitalet. Ronald McDonald huset er et hus hvor familier med alvorligt syge børn bor i en kortere eller længere periode. Huset fungerer som en tryg base i en turbulent tid, hvor det ikke er muligt for familierne at være hjemme. 

Fra at være et helt kedeligt hvidt rum, skulle der skabes et hyggeligt opholdsrum til alle generationer. To af væggene blev malet lysegule, for at få varme ind i rummet. Jeg har desuden skabt kunst til to store akustikplader, der blev doneret af Illux, for at gøre akustikken bedre og skabe mere hygge. 

På endevæggen ved vinduet har jeg malet et stort vægmaleri, der bugter sig over hjørner. Det er et botanisk vægmaleri fyldt med insekter, blomster og planter i et let og roligt udtryk. 

 • Vægmaleri : Ronald McDonald House

  Detalje fra vægmaleri.

 • Vægmaleri : Ronald McDonald House

  Detalje fra vægmaleri.

 • Vægmaleri : Ronald McDonald House

  Detalje fra vægmaleri.

 • Vægmaleri Ronald McDonald House

  Detalje fra vægmaleri

 • Vægmaleri Ronald McDonald House

  Detalje fra vægmaleri.

 • Vægmaleri : Ronald McDonald House

  Detalje fra vægmaleri

VÆGMALERI I TÅRN

VÆGMALERI I SOVEVÆRELSE

Hvad er et vægmaleri?

Maleri malet på væg

Et vægmaleri er et maleri, som er malet direkte på en væg eller en mur udendørs (her kalder man det også for murmaleri). Begrebet vægmaleri dækker også over, når der malet på en dør, en søjle, et loft eller andre overflader. Vægmaleriet males direkte på væggen og bliver dermed en integreret del af den bygning eller det rum, som væggen hører til. Det er altså stedsspecifikke værker, som forholder sig til det sted det skal passe ind i. Vægmaleriet er nok den ældste form for kunst, som går helt tilbage til hulemalerier og hellemalerier, der blev malet på hule eller klippe vægge i forhistorisk tid. De ældste kendte vægmalerier er cirka 32.000 år gamle hulemalerier i den franske Grotte Chauvet. Hulemalerierne viste ofte vilde dyr og blev udført ved at udhugge i klippevæggen og male med farvestof.

Mine vægmalerier er malet i samme stil som mine malerier. Dog har de et tvist, da et vægmaleri for mig skal være lidt lettere og mere enkelt i udtrykket, når der males på en meget stor flade. Når vægmaleriet males på en farvet væg, bliver det mere fremtrædende i udtrykket. Jeg er vild med, når vægmaleriet snor sig om hjørner eller over lofter, og mindre kunstneriske elementer integrerer sig i rummet og bliver en del af noget større.

Jeg maler både vægmalerier indendørs og udendørs murmalerier.

Jeg maler vægmalerier i hele Danmark og i udlandet.

Jeg maler vægmalerier både i private hjem og i virksomheder. Vægmalerier i restauranter, hoteller og klinikker og også store vægmalerier på hospitaler, og andre offentlige bygninger.

Når jeg maler vægmalerier, kan du selv komme med ønsker til farver, former og bestemte elementer.

Se flere projekter med vægmalerier her:

Jeg tilbyder professionelle vægmalerier med kunst malet direkte på væggen. Jeg maler i private hjem, virksomheder, restauranter, hoteller, samt i offentlige institutioner som  hospitaler, bosteder, skoler og ældrecentre. 

Motiver malet direkte på væggen bidrager med stemning og poesi i indretningen. 

Jeg tilbyder altid at komme med et oplæg på vægmaleriet. Hvis ønskes kan stemningen og detaljerne i vægmaleriet blive til i samarbejde med personalet, beboere, patienter. 

Kontakt mig for at høre mere om vægmalerier.