Dansk

ArtNews by Rikke Darling

 • Håndmalede kunstneriske julekugler

  Julen nærmer sig. Det er blevet tid til at skulle pynte hjemmet op, og jeg har nu årets julekugler klar. Kik forbi atelieret på Østerbro i København og køb de unikke håndmalede glaskugler. Jeg har tre størrelser af julekugler i farverne grøn, bordeaux og rosa. 

 • Udstilling med Kunstsamlingen i Lyngby Storcenter

  Dette efterår kan du se min kunst udstillet i Lyngby Storcenter, hvor Kunstsamlingen udstiller mine malerier. Hvis du kommer til Lyngby, så tag et smut forbi Kunstsamlingen og se mine malerier på udstillingen, og hvis du bor i Lyngby, er du sikkert stødt på mine malerier allerede.
 • Udstilling på Dronninglund Kunstcenter

  I perioden 11. oktober til 8 november er jeg med i en stor gruppeudstilling med Kunstnergruppen K2, der vises i Dronninglund Kunstcenter. i Nordjylland.  Udstillingen hedder “Københavnerne kommer" og byder på både malerier, skulptur og fotografi. 
 • Jeg flytter igen...

  Jeg er flyttet tilbage til Østerbro. Jeg har været så heldig, at jeg har fundet et skønt kunstnerisk fællesskab i Århusgade 3 på Østerbro i København. Jeg kommer til at dele atelier med kunstnerne Cecilie Westh og Martin Pop. 
 • Historien bag maleriet Callisto

  Mit nyeste maleri har fået titlen "Callisto". Callisto var en nymfe i den græske mytologi, og historien er på mange måder tragisk. Dette maleri er en hyldest til den smukke måne Callisto og female power. 
 • Vægmaleri i soveværelse

  I sommer malede jeg et vægmaleri i et lille soveværelse i København. Kunden havde klare ønsker til farver, da hun for længe siden havde forelsket mig i et vægmaleri, som jeg har malet i en frisørsalon i Vejle for et par år siden. Rummet var lille, og kunsten skulle være let og levende i udtrykket. 
 • Trends: Farver i boligen 2020

  Vi er mere modige i vores farvevalg i hjemmet. De hvide vægge er for tiden presset ud til fordel for farver, og i løbet af de senere år, har der været en stigende tendens til, at de lyse sarte pasteller har lyst hjemmet op. Ifølge trendbureauet WGSN har årets farve i 2020 været NEO MINT.
 • Kunst på arbejdspladsen

  I de fleste virksomheder er kunsten en del af indretningen og mange arbejdspladser har i dag malerier hængende på væggene. Nogle malerier ejer virksomheden selv, og andre hænger som skiftende udstillinger, arrangeret af arbejdspladsens kunstforening. Jeg synes det er vigtigt, at kunst bliver en del af vores hverdag i både hjemmet og på arbejdspladsen.
 • Jeg flytter mit atelier til Frederiksberg

  Jeg flytter 1. juli 2020 mit atelier til Frederiksberg. Jeg har i 12 år haft atelier på Østerbro, og nu er det blevet tid til et skift og nye omgivelser. Jeg glæder mig til at flytte rigtigt ind, efter jeg har holdt et par ugers ferie i sommerhus.

  Min nye adresse bliver Lykkesholms Alle 11, 1902 Frederiksberg.

 • Kunst i psykiatrien

  Lige nu kører Politiken en artikelserie om, hvordan det er at være indlagt på en psykiatrisk afdeling. Jeg har gennem årene malet kunst på tre Psykiatriske Centre i Danmark. Det har været et brændende ønske for mig med min kunst, at kunne gøre en lille forskel for de der er indlagt og som befinder sig i en meget svær tid i deres liv. 
 • Udstilling i Galleri Skagen

  Skal du holde Sankt Hans i Skagen i år? Så besøg Galleri Skagen og se min kunst. Jeg er gæstekunstner i galleriet 24-30 juni. Jeg udstiller malerier inspireret af skagensmalernes klare sommerlys i et rytmisk flow som havets bølger. En skøn sommerudstilling sammen med kunstner Gitte Toft.
 • Profitabel plakatkunst

  Læs interviewet med mig i denne måneds Børsens Penge & Privatøkonomi. Artiklen handler om at samle på kunstplakater. Jeg er vild med den gamle tradition med at skabe kunstplakater ud fra originale kunstværker, og du finder da også kunstplakater i de fleste hjem - både traditionelle plakater af store kunstnere og moderne kunstplakater, der kun er trykt i mindre oplag. Læs mere om mit interview i Børsens magasin her.