maleri soveværelse

Maleri til soveværelse

Kunst hører ikke kun til i stuen. Malerier i soveværelset er super flot og og kan give et blødt og drømmende udtryk. Til et soveværelse ville jeg vælge et af de mere rolige malerier. Det er dejligt at trække naturen indenfor med jordfarver og botaniske elementer. 

Mørkt eller lyst maleri i soveværelset?

Når vi taler om indretning af et soveværelse, er det vigtigste altid, at man sover godt og vågner veludhvilet om morgenen. Der skal helst være ro i et soveværelse. For mange forstyrrelser kan stresse hjernen. Derfor skal der i et soveværelse både være rolige farver og en enkel og harmonisk indretning.

Det er oplagt at arbejde med lys og mørke i indretningen af soveværelset. Netop i dette rum, har vi mange forskellige præferencer til, hvor meget lys vi har det godt med. Skal det være mørkt og lidt huleagtigt, når du går i seng, eller er du typen, der ikke kan få lys nok, og står op smilende med solen? Både mørke og lyse malerier er flotte i soveværelset. De mørke malerier grounder og giver en tungere energi. Hvis du hænger et mørkt maleri på en mørk soveværelsesvæg, får du mindre lys i soveværelset, og det kan for nogen betyde bedre søvn om natten. Hvis maleriet skal træde mere frem i rummet, kan man hænge et lysere maleri på den mørke væg, og hvis man har lyse vægge, kan maleriet være mørkere, og maleriet er dermed det, der gør soveværelset mørkere. 

Hvis du vælger et mørkt maleri på en mørk soveværelsesvæg, kan du med fordel arbejde med lamper og lyssætning, så du får indrettet dig med den rette stemning, og maleriet på væggen stadig kan ses. 

Maleri i soveværelse

Maleri i soveværelse

Soveværelse maleri

I soveværelset kan det være super flot at placere maleriet over sengegavlen, på samme måde, som du ville hænge et maleri over sofaen. Det samler udtrykket og ser meget harmonisk ud. Det er dog ikke den plads i soveværelset, hvor du får mest ud af maleriet. 

Hvis du hænger maleriet over hovedgærdet, skal man tænke på enten at have en sengegavl eller puder, der får hovedet lidt væk fra væggen, eller være opmærksom på, at hænge maleriet lidt højere, så man ikke rammer maleriet med sit hoved, når man fx sidder og læser i sengen om aftenen.

Maleri i soveværelset

Et maleri i soveværelset behøver ikke at være placeret over sengen. Her på dette foto er det placeret på siden, så man kan se et, når man ligger i sengen. Man kan også med fordel placere maleriet for enden af sengen, så man går i seng til maleriet og vågner til det om morgenen. 

Se alle mine malerier her

Vægkunst i soveværelse

Vægkunst i soveværelset behøver ikke kun at være malerier. I soveværelset vil det, ud over malerier, også være super flot med vægmaleri. Når kunsten males direkte på vægge, bliver udtrykket meget let og luftigt. Særligt i et lille soveværelse, vil et vægmaleri være super flot.

Læs mere om mine vægmalerier her

 

Vægkunsten i soveværelset kan også være trykt på metalplader som fotokunst, hvor jeg både har en varm botanisk serie med blomster og planter, "Rock Solid" som er en mere lys og let serie med sten og fugle samt to pikante serier, der er oplagte til soveværelset "Bold" og "Earth".

 

Hvordan gør jeg mit soveværelse hyggeligt?

Soveværelset skal være et rum, hvor du kan finde ro og koble af til en god nats søvn. Der er flere tips til, hvordan du kan hjælpe det på vej med din indretning. En rolig atmosfære i soveværelset giver en god nats søvn, så det er vigtigt at skabe et soverum, hvor du nyder at være og kan slappe helt af

Sådan indretter du dit soveværelse
  1. Brug rolige farver inspireret af naturen
  2. Hold soveværelset enkelt
  3. Sæt den rigtige belysning
  4. Skab hygge med kunst, tæpper og puder
  5. Placer sengen rigtigt i rummet

Hvis du har brug for hjælp til hvilket maleri du skal vælge til dit soveværelse, eller hvordan det hænger flottest, så kontakt mig. Jeg giver altid gratis rådgivning.