BLÅ MALERIER

Farven blå er en klassisk farve, der aldrig går af mode. I mine blå malerier, hvor udgangspunktet er biologien i naturen, bliver de blå toner oftest afkodet som himmel eller hav. Mine blå farver toner oftest over i turkis, de den gør maleriet mere varmt i udtrykket. Jeg maler ofte monokromt, hvor de blå toner flyder ud i hinanden i et roligt flow. Som kontrast til den blå, er jeg vild med fluoriserende pink, lilla, grøn og orange. 

 

Blå malerier
Blå er ikke bare blå- Farven findes i mange toner og nuancer. Farvetone angiver om den er blålilla, rent blå eller grønbrå. Lysværdi angiver hvor lys eller mørk en farve er. Farvestyrke angiver hvor ren farven er. Hvis en farve er meget støvet, er der blandet meget sort eller hvid i farven. 
Blå malerier

 

DEN BLÅ FARVE I MALERIET

Farvesymbolik

Når man taler om farvesymbolik, er det ikke entydige symboler. Man kan derfor ikke opsætte regler for hvilke betydninger der ligger i de enkelte farver. i maleriet. Det er vigtigt t se på i hvilken sammenhæng en farve optræder i. Man kan dog sætte nogle overordnede symbolværdier for farver op. 

Blå symboliserer kærlighed. Blå er troskabens og hemmelighedens farve, men også ro og kulde, himmel og hav. 

Efter Picassos ven Casagemas begik selvmord på grund af ulykkelig kærlighed, fik Picasso en alvorlig depression og begyndte sin blå periode, hvor han malede en lang række malerier med den blå farve

Blå symboliserer kærlighed. Blå er troskabens og hemmelighedens farve, men også ro og kulde, himmel og hav. 

 

Blåt maleri

 

FARVERIGE MALERIER

Mine malerier er farverige og lette i udtrykket. Jeg har et stort udvalg af farverige malerier her i webshoppen. Mange af vores hjem er blevet mere enkle og stilrene i farverne. Vi har hvide vægge, trægulve og reoler, og måske en sofa i støvet blå eller grå. Det rolige stilrene look kan nemt få tilført lidt mere energi med et farverigt maleri. I maleriet bliver farverne brugt levende og legende, farverne giver liv, men har også lys og ro. Farverige malerier behøver ikke at være skrigende pangfarver, når den øvrige indretningen er meget rolig, skal der ikke så meget farve til, før  der skabes liv og energi. Malerier med lyse pastelfarver i baggrunden eller støvede mørke jordtoner er ofte meget behagelige at have i indretningen. De mere klare farver lægger jeg ofte i forgrunden og i detaljerne i maleriet, så de ikke bliver dominerende i udtrykket.