AKUSTIKKUNST

KUNST PÅ AKUSTIKPLADER 

Akustikkunst er dekorativ støjdæmpning.En god akustik er vigtig for et godt indemiljø eller stemningen i hjemmet. Når du har brug for arbejdsro i virksomheden, eller har udfordringer med lyden, når vennerne kommer til middag, så er akustikkunst / lyddæmpende billeder en meget effektiv akustikløsning.

Lyddæmpende billeder giver god akustik i et samtalekøkken, stuen, mødelokalet, storrumskontoret eller kantinen. Når moderne byggerier har højt til loftet, benytter store glasfacader, trægulve, beton og klinker, kan det skabe udfordringer for akustikken. Man ønsker sjældent væg til væg tæpper eller tunge gardiner, og kunst på akustikplader, vil derfor være en oplagt løsning til lyddæmpning, der ikke ødelægger den minimalistiske indretning, der ofte er i nordiske bygninger.

Akustikplader er sjældent i sig selv særligt kønne, men med kunst på pladerne kan de blive både dekorative og funktionelle.

LYDDÆMPENDE BILLEDER

Jeg har udviklet flere serier med lyddæmpende motiver i farver som er velegnede til både private hjem og virksomheder. Når det drejer sig om lyddæmpning er antallet af plader vigtig, da det gælder om, at dække et større vægareal for at få en effektiv lyddæmpning.

Motiverne i mine kunstserier kan  sammensættes helt som man ønsker, Serierne er udviklet, så det bliver en flot lyddæmpende løsning uanset om du har brug for én plade eller seks. Denne løsning er økonomisk og nem at få til at passe ind.

AKUSTIKKUNST VIRKER

En stor akustikplade er lige så effektiv til lyddæmpning som ca. 15 kvadratmeter gulvtæppe. 

Hvis du vægmonterer akustikplader på et areal der svarer til 15 % af gulvarealet, kan du forvente en forbedring af akustikken i rummet på ca. 60% . Jo højere til loftet, des mere materiale kræver det at absorbere en diffus lyd. Man får den største effekt ved at placere akustikpladerne tæt på støjkilde eller menneskerne i rummet.

Det er mest effektivt at absorbere lyden via akustikplader monteret på væggene, da de fleste støjkilder udsender lyd i vandrette linjer. Lyden rammer derfor væggene først og selv om lyd forplanter sig i alle retninger, er lyden altid mere intens i den retning den afsendes. Det passe perfekt med billeder, man hænger på væggen, og så kan du jo bruge pladerne som kunstnerisk udsmykning samtidig.

Det er en fordel at dække et større areal, men selv én eller to plader i et rum kan have en god effekt. Om du vælger store akustikplader eller flere små er ikke afgørende. Det er udelukkende det samlede areal der tæller. Du kan læse mere om det i mit blogopslag Hvor meget hjælper akustikplader?

Køb akustikbilleder