Akustikplader

Hvor meget hjælper akustikplader?

Når man skal have dæmpet akustikken i et rum, er man nød til at gøre noget aktivt. Hvis man ønsker lidt dæmpning af rumklang, kan man købe et tæppe, opsætte gardiner eller hænge et maleri op på væggen. Hvis man har brug for en større dæmpning af lyden, er man nød til mere konkret at anvende akustikpaneler eller akustikplader. Akustikplader giver den største forbedring af rumklang og går mere aktivt ind og forandrer lyden i rummet. Ved nybyggeri, hvor der er højt til loftet og bygget med beton, stål og glas, kan akustikken blive meget gård, og man er nød til, at fokusere på akustikken med indretningen, for at kunne skabe en hyggelig stemning.  

Når man benytter akustikplader til dæmpning af rumklang, skal man fokusere på placering og størrelsen af akustikpladerne. Jo mere pladerne dækker af væggen, des mere effekt har de. Når nu akustikpladerne skal fylde i rummet, kan man jo lige så godt få dem til at se pæne ud. Derfor har jeg udviklet en serie med kunst trykt som akustikbilleder til netop dette formål. Se mit udvalg af akustikplader med kunst.

Akustikplader

 

Akustikbilleder er både dekorative og funktionelle.  Når akustikbilleder skal virke handler det altså primært om hvor meget de fylder på væggen. Om det er flere mindre plader eller få store er ikke så vigtigt. Det er det samlede areal, der tæller. 

Mine akustikbilleder er trykt med den fineste HD UV-print teknik. Det betyder, at de kan tåle sollys uden at falme. Pladerne er udført med en klasse A lydabsorption. Akustikpladen er lavet i glasuld med struktur i overfladen. Det er strukturen, der gør pladen god til at absorbere lyden. Glasuld er en fantastisk lydabsorbent fra naturens side og er miljøvenligt, da materialet er fuldt ud genanvendelige. Glasuld er brandhæmmende og en hygiejnisk løsning, da materialet, trods strukturen, ikke danner grobund for mikroorganismer.

Når du monterer akustikplader på væggen, der modsvarer til 15 % af gulvarealet, så kan du forvente omkring 60 pct. forbedring af akustikken i rummet. En kvadratmeter akustikplade er lige så effektiv til støjdæmpning som ca. 15 kvadratmeter tæppe. Derfor er det vigtigt, at du får noget størrelse på, så det dækker et stykke af væggen. Ophængningen har også en betydning. Støjdæmpningen virker bedst, med en ophængning, på væggen i den højde lyden kommer fra. Altså omkring den højde hovedet er, når vi fx. sidder et større selskab ved spisebordet (De fleste støjkilder udsender lyden vandret).  Vælg en ophængning, hvor akustikdæmpningen er relativt tæt på der hvor lyden kommer fra. 

Læs mere om akustikkunst til lyddæmpning her.