Maleri i badeværelse

Kunst på badeværelset

Kunst på badeværelset kan sætte stemningen, og farvevalget er afgørende for, at der skabes den ønskede atmosfære. Den klassiske farvekombination til badeværelset er en kombination af blå og grønne nuancer. Disse farver symboliserer renhed. Man kan også med mere brændte jordfarver tilføje en beroligende, spa fornemmelse, hvor de varme toner af orange og rød vil bringe mere energi til rummet. Med kunst kan du skabe en harmonisk helhed.

 

Maleri på badeværelset

Det er ikke så ofte man ser det, men det kan være super elegant med et maleri på badeværelset. Med det rigtige maleri kan dit badeværelset gå fra at være et minimalistisk rum til  en æstetisk oase.

Man kan sagtens have et maleri på badeværelset. Hvis der er meget fugt på badeværelset, kan det dog være en god ide med ekstra beskyttelse. Mine malerier har altid fået to lag lak påført til sidst, som beskytter maleriet. Hvis der er meget fugt på badeværelset, kan det være en ide, at give træet på bagsiden lak også.  

 

Se alle malerier til salg her

Maleri i badeværelse

Vægmaleri på badeværelset

Ligesom et maleri, kan det også være super flot med vægmalerier på badeværelset. Med vægmalerier beholder du det helt rene og lette look, hvor du samtidigt tilføre et poetisk element. Et vægmaleri på badeværelset kan både malet på hvide vægge og farvede vægge, og kunsten kan sno sig over hjørner og loft. Hvor et maleri fylder lidt, er vægmaleri specielt egnet til mindre badeværelser, hvor pladsen er begrænset. 

Du kan se mere om vægmalerier her

Fotokunst på badeværelset

På badeværelser er særligt fotokunst velegnet. Fotokunst er trykt på metalplader. De kan vaskes og tørres af, og er derfor meget velegnede til et badeværelse, selvom der til tider er rigtigt meget fugt. 

Se fotokunst til salg her

Maleri på badeværelset boligindretning

 

Badeværelsets farver og indretning

Sammensmeltningen af farver i  rummet og maleriet, kan skabe en forvandling af hele stemningen i badrummet. Abstrakt kunst giver en unik mulighed for at lege med farver der skaber liv og ro på samme tid. De botaniske elementer i malerierne trækker naturen indenfor og op i mod de store fliseflader eller hvide vægge, gør de at badeværelset føles mere friskt og levende. Har du eksempelvis indrettet badeværelset i blå eller grønne fliser, kan et maleri med nuancer af blå, turkis og hvid skabe en kølig, ren og rolig atmosfære med fornemmelse af hav og himlen. Det kan indbyde til et øjeblik af ro i en travl hverdag. Man kan også øge energien, ved at have elementer af pink etter brændt orange. Det giver blikfang og lidt kant til alt det rolige. Varme farver som rød, orange og gul i et maleri, kan bringe en energisk dynamik til rummet. Farver behøver nemlig ikke nødvendigvis at matche for at kunne komplementere hinanden. Kontrastfarver skaber en balanceret harmoni med mere energi til fx et badefærelse holdt i jordfarver eller de helt neutrale hvide, grå og sorte nuancer.

Maleriets størrelse og hvordan farverne smelter sammen i maleriet kan også påvirke, hvordan farverne i føles. Mine malerier har rolige bløde overgange, som fungerer flot også når du står tæt på maleriet. Et stort maleri med bløde farveovergange giver en flot kontrast til de hårde flader og linjer, der ofte er i et maleri.  Et lille badeværelse kan være flot medet par mindre malerier med fine detaljer og farvespil, der ikke overvælder det lille rum rum.

Fotokunst på badeværelse kunst boligindretning

Kunst badeværelse indretning