Kunst i psykiatrien

Kunst i psykiatrien

Politiken har en artikelserie lige nu om hvordan det er at være indlagt på psykiatrisk afdeling. (Læs artiklerne om psykiatrien her)

Kunst i Psykiatrien - Psykiatrisk hospital Glostrup

Jeg husker tydeligt, da jeg malede dette vægmaleri på ungepsykiatrisk afdeling i Glostrup. Jeg husker mine samtaler med de unge der var indlagt, og det var en uge, der gjorde stort indtryk på mig. Jeg er en der suger alle energier og stemninger til mig, og når jeg har malet på de psykiatriske centre, har det både været berigende og hårdt. Jeg kan varmt anbefale at man læser denne artikelserie og får et lille indblik i disse unge menneskers liv i en svær tid. 

Kunst på Ungepsykiatrisk Center Glostrup vægmaleri

Kunst på Rigshospitalet

Psykiatrisk Center afdeling 0

For et par uger siden kom en mand ind i atelieret og fortalte mig, at da han var indlagt på psykiatrisk Center på Rigshospitalet, så var han så betaget af mit vægmaleri i indgangen, at han i timer kunne sidde foran det og lade sig forføre. Han syntes mit vægmaleri lignede universet og han havde elsket det. Det fik ham til at føle sig fri fra sine tanker for en stund, og han havde endda selv kastet sig ud i at prøve at male lidt.

Jeg har malet kunst på tre psykiatriske centre i Danmark, og jeg har gennem årene fået mails fra tidligere patienter og været så heldig også at møde nogen af dem, der har boet med min kunst mens de var indlagt. Jeg bliver lige rørt hver gang, og er taknemmelig for, at de har overskud til at fortælle mig om deres oplevelser med kunsten. Kunst er kommunikation og magien opstår i mødet med beskueren.

Kunst på Rigshospitalet Psykiatrisk Center