Indretning af hjemmekontor med kunst

Indretning af hjemmekontor

Inspiration til indretning af hjemmekontor

Hjemmekontorer er blevet populære, og mange har indrettet en arbejdsplads både hjemme og på kontoret. Når hjemmekontoret skal indrettes, skal der tænkes på mere end en stol og et bord. Ved indretningen af et kontor hjemme, skal arbejdspladsen ikke kun være praktisk, den skal også være æstetisk, og passe ind i hjemmets indretning. 

Kontorindretning med kunst hjemme

Kunsten kan være det, der gør hjemmekontoret hyggeligt og hjemligt. I stedet for at kikke ind i en hvid væg, vil det være hyggeligt at indrette kontorpladsen med kunst. Hvis væggen er lige foran dig uden afstand, vil det være en god idé at hænge mindre malerier, så kunsten ikke bliver alt for dominerende.

Hvis du har udfordringer med lyden, skal det du hænger op være størrre, da det for virkningen er vigtigt, at det fylder et større område af væggen. Lydabsorberende plader vil gøre en rigtig stor forskel, når du taler i telefon eller afholder videomøder. Du kan ved denne løsning med fordel vælge kunst på lydabsorberende plader, som ikke er alt for dominerende. De værker jeg har lavet til lydabsorberende plader har en rolig baggrund. 

Hvis du hjemmefra har mange møder på teams, kan det også være flot med et stort maleri på bagvæggen. Hvis du er i tvivl om hvordan du bedst vælger placeringen af kunst, kan du altid kontakte mig for rådgivning. 

Indretning kontor

Når du indretter hjemmekontoret er der en liste af ting, du skal tænke på. Det er vigtigt at skabe en lille oase, hvor det føles rart og du kan fordybe dig. 

  • Forsøg at undgå rod. Sørg for at du har et system, og at alt det der er nødvendigt til arbejdet har en plads.
  • Sørg for at du har en behagelig udsigt til fx et vindue eller kunst på væggen. 
  • Tænk over belysningen. Naturligt lys udefra er det bedste, men når det er mørkt udenfor så sørg for, at du har god belysning, der hvor du arbejder, så du har energi til arbejdet hele dagen. 
  • Tænk over om kontoret skal indrettes i stuen, eller om du har brug for ro isoleret i et værelse. 
  • Det er vigtigt med en god stol, så du ikke får smerter i ryg, skuldre og nakke. 
  • Vær obs på højden på bordet. Det bedste er et hæve sænkebord, hvis du arbejder hjemme meget. 
  • Tænk på lyden, så du ikke skal råbe, når du taler i telefon, eller bliver forstyrret af lyde omkring dig. 

Indretning af hjemmekontor

Kontor i stuen

Hvis du har hjemmekontoret i stuen, så undgå, at du bare sætter dig ved spisebordet på en almindelig stol. Sørg for at indrette hjemmekontoret, så det både er praktisk, ergonomisk og hyggeligt. Det er mange timer, man sidder og arbejder, så det er vigtigt med en god indretning. Hvis du ikke bor alene, så tænk også over, om der er tilstrækkelig ro i stuen til at kunne koncentrere sig om arbejdet uden forstyrrelser.