Stort maleri til salg af Rikke Darling

Hvad betyder kunsten i en turbulent tid?

Til alle tider har kunstnere forholdt sig til den tid de lever i. Kunstnere fortolker og formidler det de oplever, og når der er store begivenheder på spil, vil mange kunstnere forsøge at udtrykke det der foregår i kunsten. Det kan ske på mange planer, både symbolsk, fabulerende, stemnings- og følelsesmæssigt. 

I et år, hvor næsten alt har handlet om Coronavirus, vil det selvfølgelig også kunne ses i kunsten. Mine malerier handler om biologien i stort som småt. Jeg har i mange år haft både cellerformer, virus og bakterier med i min kunst, og i 2020, så jeg det pludselig på en ny måde. Jeg har altid set mit kunstneriske udtryk holistisk, hvor alting hænger sammen. Alt i verden handler om balance, og enkelte elementer er først et problem, når det kommer ud af balance. Netop 2020 var et år hvor vi kom ud af balance. Virus har altid været en del af vores liv, men når en virus udvikler sig til en pandemi, bliver det en trussel, der ændrer alt. 

Mit nyeste maleri "The Battle" handler om den kamp der foregår lige nu - både på det biologiske og det følelsesmæssige plan. Det er et maleri der visualiserer naturens balance, kampen mellem virus og celler, og menneskets følelser og ike mindst håb. Det er et maleri, der visualiserer, at vi går mod lysere tider, og hvor vi kan hæve os over frygten. Det er troen på, at det hele kommer i balance igen - måske endda en ny balance, hvor vi i højere grad respekterer vigtigheden af, at at naturen er i balance og ikke kun ser naturen som en ressource. At vi ser os selv som værende natur og en del af noget større, som vi aldrig kommer til at kunne kontrollere. 

 

Moderne maleri af kunstner Rikke Darling

Maleri "The Battle" 100x150 cm.